Waarom houtkachels weer in opmars zijn

14 september 2022

Project Elspeet

Met trots presenteren wij het project in Elspeet! Onze Belakos pvc visgraatvloer gecombineerd met warme beige en brique tinten zorgt voor een tijdloos statement van elegantie en stijl. Ontdek jouw unieke sfeer bij Budding, en laat je inspireren!

Project Nunspeet

Geniet van de sfeer van ons recente project in Nunspeet! De perfecte combinatie van een prachtige pvc visgraatvloer en een knusse haard, met passie en vakmanschap geplaatst door ons team. Laat je inspireren door de harmonie van comfort en stijl!

Project Vriezenveen

Ontdek ons nieuwe project in Vriezenveen, waar we doormiddel van onze pvc vloeren een moderne industriële uitstraling geven aan de ruimte. Het ziet er stoer , maar tegelijkertijd ook praktisch uit. Kom langs en ontdek zelf hoe onze vloeren sfeer creëren in jouw ruimte!

Project Elspeet

Een prachtige transformatie in Elspeet! De elegantie van onze prachtige pvc visgraatvloer samen met de warme tinten hebben deze ruimte nieuw leven ingeblazen. Ons product heeft een uitnodigende stijlvolle ambiance gecreëerd Een ware blikvanger waar we trots op zijn!

Project Nunspeet

Hier krijgt u een kleine indruk van de sfeer die wij hebben aangebracht in een showroom te Nunspeet. We hebben de showroom voorzien van elektrische haarden, een prachtige visgraat pvc vloer en raamdecoratie. Kortom een goede combinatie van een warme, huiselijke en stijlvolle sfeer!

2022-09-14 20:29:00

Wel óf niet voor een houtkachel kiezen?

Waar vorig jaar een taboe lag op de aanschaf van een houtkachel, zijn ze nu tóch steeds weer meer in trek. Hoe dat kan? En waarom zou je op dit moment wél weer voor een houtkachel kiezen? Daar zijn meerdere redenen voor. We nemen ze met je door.

Lage uitstoot met een houkachel

Een houtkachel met lage emissiewaarden? Ja dat kan. Een modern systeem in onze houtkachels analyseert de temperatuur in de verbrandingskamer en regelt continu de verschillende luchtstromen in de kachel door de volledig geautomatiseerde luchtkleppen. De zuurstoftoevoer is hierdoor perfect in balans en dit resulteert in een schonere verbranding met lage emissiewaarden.

Hoog rendement door perfecte verbranding

Moderne houtkachels halen bijna alle mogelijke warmte uit elke kilo brandhout. En de manier waarop je stookt is daarbij ook cruciaal. Schoon en droog hout is namelijk erg belangrijk. Vies of vochtig hout zorgt ervoor dat de kachel niet goed brandt. En tsja, een kachel die niet goed brandt is niet zuinig, produceert meer rook en is schadelijker voor de gezondheid. En wist je dat een kachel het beste werkt als je hem op vol vermogen aan hebt? Op deze manier brandt het hout optimaal en dit minimaliseert de uitstoot van fijnstof. Bedenk daarom voordat je gaat stoken hoeveel vermogen je nodig hebt en ga daar niet onder of boven zitten.

Hoge gasrekening

Open deur, maar wel een reden die wij veel horen van onze klanten. De gasrekeningen rijzen de pan uit, dus mensen gaan op zoek naar een alternatief. Natuurlijk zijn de houtprijzen ook omhoog gegaan, maar dat heb je nog wel nét wat meer zelf in de hand dan bij gas. 


 

Benieuwd naar de stappen die we doorlopen bij het aanschaffen van een houtkachel?

 

1 Oriëntatie

Misschien weet je al dat je een gashaard wilt of dat je juist kiest voor een elektrische kachel. Dan ben je al een heel eind. Maar wat als je nog niet goed weet wat er past in jouw situatie? Hier start jouw oriëntatieproces. Ga je voor een gashaard? Dan kies je voor gemak, weinig onderhoud en eenvoudige regulatie. Een houtkachel geeft juist weer éxtra sfeer door het knisperende hout en de geur. Maar heb je ook wel eens aan een bio ethanol haard gedacht? Deze zijn overal in huis te plaatsen en super milieuvriendelijk. Als laatst kan een elektrische haard ook een goede mogelijkheid zijn als je voornamelijk kiest voor sfeer. 

2 Bezoek aan de showroom

Wat wij dan direct zouden aanraden: kom eens langs in onze showroom. Hier zijn vele haarden te zien en zo krijg je direct een beeld van alle soorten haarden en kachels. Wist je bijvoorbeeld al dat er een elektrische kachel bestaat die bijna niet van echt te onderscheiden is? Wij laten het je graag zien.

3 Technische details bespreken

Als je weet welk soort haard je wilt, dan bespreken we met elkaar de technische details. In welke ruimte komt de haard, wat is er dan allemaal nodig en hoe zorgen we ervoor dat het dé eyecatcher van jouw huis wordt? 

4 Prijsindicatie

Alle technische details staan op papier. We weten welke haard het gaat worden en welke onderdelen benodigd zijn om deze haard te plaatsen. Met elkaar zetten we alles onder elkaar zodat je exact weet waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na montage.

5 3D tekening

Om het beeld compleet te maken werken we alles uit in een 3D-tekening. Zo weet jij precies hoe jouw kachel eruit komt te zien in jouw huis. Een op maat gemaakte kast of een mooie ombouw kan het plaatje compleet maken. Misschien heb je in onze showroom wel dé perfecte haard gezien en nu zie je direct hoe dit in jouw huis tot z’n recht komt.

6 Technische inspectie aan huis

Voordat de monteur langskomt voor de daadwerkelijke montage voeren we eerst een technische inspectie uit bij jou thuis. Zo kunnen wij kijken hoe de huidige situatie er in het echt uitziet en staan we niet voor verrassingen tijdens de montage. Zo zijn we beiden goed voorbereid. En een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Na deze inspectie maken we direct een afspraak voor de montage en bestellen we de haard én de materialen.

7 Montage

Eindelijk, het moment waar jij op wachtte: de montage van jouw droomhaard. Hoe lang de montage duurt verschilt per haard. Met een bio ethanol haard zijn we binnen een kwartiertje weer weg, maar een gaskachel kost even wat meer tijd. uiteraard ben jij van tevoren al op de hoogte over de montageduur, dus ook hier weet je al waar je aan toe bent. 

Klaar!

Nu kan jij optimaal genieten van jouw haard! Heb je achteraf nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht. 

Jaarlijks onderhoud

Wij adviseren altijd om jouw haard jaarlijks te onderhouden. Zo kan je het langst genieten van jouw eyecatcher. Dus, zien we jou volgend jaar weer?

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak