Gashaarden

De nieuwste gashaarden laten een oergezellig vuurbeeld met echte vlammen zien


Gashaarden

De meestgenoemde reden waarom mensen kiezen voor een gashaard? Gemak. Met één druk op de knop kan je al genieten van een sfeervol, dansend haardvuur. Vroeger was dit een ander verhaal en was de gaskachel dé manier om een woning warm te houden. 

Tegenwoordig zijn gashaarden er in vele formaten, vormen en samenstellingen. Ben je op zoek naar een inbouw gashaard? Of kies je liever voor een vrijstaande gaskachel? Wat jouw wens ook is, er is altijd een gashaard die in jouw woning past!

Nieuwbouwwoning zonder gasaansluiting? Dan is een gashaard op propaan een uitkomst!

Enkele voorbeelden

Sfeervol en warm

Een knapperend haardvuurtje, heerlijke warmte én een mooi dansend vlammenspel. Dat klinkt als een houtkachel. Maar niks is minder waar! Ook met een gashaard kan je deze sfeer creëren. Duik met een boekje op de bank en geniet van de aangename warmte en de - bijna niet van echt te onderscheiden - vlammen.

De voordelen van een gashaard

Waarom je voor een gashaard moet kiezen? Daar kunnen we een boekwerk over schrijven, maar laten we het bij vier voordelen houden.

  • Gebruiksgemak. Tegenwoordig houden mensen van snel; liever gisteren dan vandaag. De gashaard sluit hier perfect bij aan, want jouw woning vult zich supersnel met warmte en gezelligheid.
  • Weinig onderhoud. Schoorsteen vegen? Dat is bij een gashaard niet nodig. Af en toe even een doekje over de ruit, jaarlijks een onderhoudscheck en je bent weer klaar. Dit scheelt je aanzienlijk veel kosten (en tijd!).
  • Altijd brandstof. Een gashaard is aangesloten op jouw gasleiding. Dat betekent dat je nooit zonder brandstof zit! Geen gesjouw met houten blokken of andere brandstof. Je bent altijd verzekerd van jouw haardvuurtje.
  • Warmte reguleren. Mag het nog wel wat warmer? Je plust de vlammen gemakkelijk omhoog. Of wordt het je juist te warm? Dan is het net zo eenvoudig om de gashaard wat lager te zetten.

Waar je rekening mee moet houden bij een gashaard

Er zijn ook dingen waar je rekening mee moet houden, daar zullen we eerlijk over zijn. Zo kan jij de beste keuze maken in je zoektocht naar een kachel voor jouw woning.

  • Minder warmte. Een gashaard mag dan wel een hoog rendement hebben, hij geeft bijna altijd minder warmte af dan een houtkachel.
  • Prijskaartje. Er zijn verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is een gashaard prijziger dan een houthaard. Dit zit hem ook voornamelijk in de installatie.
  • Geurloos. De geur van een houtkachel geeft dat stukje extra sfeer. Bij een gaskachel heb je dit niet.
Voor iedere woonsituatie

Inbouw gashaarden

Op zoek naar een inbouw gashaard? Daarbinnen zijn er nog vele opties waar je uit kunt kiezen! Zo is er de traditionele inbouw gashaard met alleen een ruitje aan de voorkant, maar kan je ook kiezen voor een hoekopstelling of zelfs een roomdivider. Hoe gezellig is het als je zowel in de keuken als in de woonkamer kunt genieten van jouw gashaard? 

Optimaal gebruik van de bestaande situatie

Inzet gashaarden

Wanneer je de overstap wilt maken van een open haard naar een gashaard is de inzet gashaard een goede keuze. Hierbij maak je optimaal gebruik van de bestaande situatie. Het is vrij eenvoudig om het rookkanaal te vervangen door een inzet gashaard. Ingrijpende sloopwerkzaamheden zijn vaak overbodig. Daarnaast zijn inzethaarden meestal goedkoper dan inbouwhaarden, win-win.

Het meeste rendement

Vrijstaande gashaarden

Het meeste rendement uit jouw gashaard? Dan kan een vrijstaande gashaard een goede keuze zijn. Deze haarden staan namelijk een stukje van de muur en straalt daarmee warmte uit naar alle kanten. Je kunt ervoor kiezen om je vrijstaande gashaard in een schouw te plaatsen, maar dit is geen must.

Kachel op propaangas

Haard zonder gasaansluiting

Steeds meer huishoudens stappen van het gas af. Is dat het einde van de gashaard? Gelukkig niet! Want wist je dat gaskachels voor in huis op propaan kunnen branden? Dit werkt heel simpel. Bij een gashaard op (bio)propaan zijn er vier gasflessen. Is de ene gasfles leeg? Dan schakelt het systeem automatisch over naar de volgende. Ideaal, want hierdoor zit je nooit onverwachts met lege gasflessen.

Sfeervol en functioneel

Gashaard als roomdivider

Een gashaard in het midden van je leefruimte? Gebruik je gashaard als roomdivider. Zo heb je in twee ruimtes de warmte en gezelligheid van jouw gashaard. Ze noemen het ook wel eens de doorkijk gashaard. Je kunt namelijk vanuit de ene ruimte, door de vlammen, de andere ruimte zien.

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak