Bio-ethanol haarden

Moeiteloos stoken en de sfeer verhogen


Bio-ethanol haarden

Wel de sfeermaker, niet de verbouwing die nodig is voor een houtkachel met schoorsteen. Dankzij de milieuvriendelijke brandstof bio ethanol zie je wel vuur, maar een afvoer van rook is niet nodig! Geen wonder dat deze innovatieve sfeermaker sterk aan terrein wint tussen de traditionele kachels en open haarden met houtvuur.

Ze zijn er als kleine, losse haard of als inbouwhaard.

Enkele voorbeelden

Hygiënisch, geen houtstof of rook

Huizen zonder gasaansluiting kom je steeds meer tegen. We bereiden ons allemaal voor op de toekomst waarbij een bio ethanol haard de ideale invulling is. Bio ethanol haarden zijn er in vele formaten, vormen en samenstellingen. Ben je op zoek naar een inbouw bio ethanol haard? Of kies je liever voor een vrijstaande variant? Wat jouw wens ook is, er is altijd een bio ethanol haard die in jouw woning past!

Voordelen van een bio ethanol haard

Waarom kies je voor een bio ethanol haard?

  • Eenvoudige installatie. Je hebt geen rookkanaal nodig; deze haard is overal in huis te plaatsen!
  • Hygiënisch, geen houtstof of rook. Het vuur van een bio-ethanol haard is erg schoon en er hoeft niet geventileerd te worden.
  • Moeiteloos stoken en de sfeer verhogen. Je vult de haard met bio-ethanol én je steekt hem aan. Klaar!
  • Milieuvriendelijke brandstof. Tot 88% minder CO²-uitstoot.
  • Geen aanschaf en opslag van haardhout. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk veel opslagruimte.
Nadelen van een bio ethanol haard

Waar je rekening mee moet houden bij een bio-ethanol haard

  • Brandstof bijvullen. In tegenstelling tot een gashaard moet je bio-ethanol handmatig toevoegen. Maar bij de nieuwe generatie biohaarden kunnen de reservoirs reeds 10liter bio-ethanol opslaan. Zo hoef je de haard slechts 1 à 2 keer per maand bij te vullen.
  • Minder warmte. Een bio-ethanol geeft minder warmte af dan een gas- of houthaard.
  • Bio ethanol is een soort alcohol. Wanneer dit verbrandt kan er een vreemd geurtje ontstaan. Maar wist je dat er tegenwoordig ook bio-ethanol met vanillegeur bestaat?
Strak en sfeervol

Inbouw bio ethanol haard

Net als een gashaard of een houthaard kan je ook een bio-ethanol haard inbouwen. Het is voor veel mensen de ideale oplossing omdat je geen rookkanaal nodig hebt. Breng eenvoudig veel gezelligheid in huis!

Praktisch én budgetproof

Vrijstaande bio-ethanol haard

Het allergrootste voordeel van de vrijstaande bio-ethanol haard? Je kunt hem iedere dag weer op een andere plaats zetten! Wil jij gezelligheid in je keuken, maar de volgende dag liever in de woonkamer? Geen probleem. Zelfs buiten onder de veranda is nog een optie. Mogelijkheden genoeg!

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak