Haarden en kachels

Sfeer, beleving, direct warmte in huis


De eyecatcher
in elk huis.

We heten niet voor niets Budding Sfeermakers. Met een gezellige kachel of gashaard maak je van ieder huis een warm thuis. Een houtkachel kopen met knapperend houtvuur is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds meer mensen overwegen een veilige en milieuvriendelijke elektrische haard of elektrische kachel. Zo’n sfeerhaard is net zo aantrekkelijk, gemakkelijker dan stoken met hout. Omdat we bij Budding nauwe contacten hebben met een bouwbedrijf en renovatiespecialist, kunnen we je goed adviseren wat het beste tot zijn recht komt: een zuinige gashaard, een traditionele houtkachel, een open haard, een elektrische openhaard of sfeerhaard, of misschien wel een probleemloze bio ethanol haard?

Misverstandje wegwerken: wist je dat hout een van de schoonste brandstoffen is, als je het goed doet? 

Onze haarden

Gashaarden

De meestgenoemde reden waarom mensen kiezen voor een gashaard? Gemak. Met één druk op de knop kan je al genieten van een sfeervol, dansend haardvuur. Vroeger was dit een ander verhaal en was de gaskachel dé manier om een woning warm te houden. 

Tegenwoordig zijn gashaarden er in vele formaten, vormen en samenstellingen. Ben je op zoek naar een inbouw gashaard? Of kies je liever voor een vrijstaande gaskachel? Wat jouw wens ook is, er is altijd een gashaard die in jouw woning past!

Nieuwbouwwoning zonder gasaansluiting? Dan is een gashaard op propaan een uitkomst!

Bekijk onze Brunner BKH 5.0 Green-line haarden

Een revolutie in de kachelwereld. Green is de nieuwe standaard voor inbouwhaarden. 

Brunner heeft milieuvriendelijkheid en gebruikerservaring optimaal gecombineerd in de Green-line serie. Een perfecte vlammenspel met minder uitstoot door de – gepatenteerde - bodembeluchting. Het modulaire binnenwerk zorgt er voor dat de bodembeluchting op de perfecte plek in het vuur wordt verspreid.

In combinatie met een EAS- of EOS- besturing en een fijnstoffilter is er een optimale verbranding van het hout en wordt fijnstof uit de rookgassen gefilterd. Daardoor behaalt de haard ook het certificaat Green+. Klimaatvriendelijker en gereed voor de toekomst.

Houtkachels

Er gaat toch niets boven een knapperend haardvuurtje in jouw woonkamer? De geur van het brandende hout geeft je het ultieme relaxte gevoel. Als je eenmaal een houtkachel of houthaard gewend bent, wil je niet meer anders. Oké, je moet wel sjouwen met hout. Maar ach, dat houdt je ook weer bezig, toch?

Maar kun je nog verantwoord stoken?

Ja, gelukkig wel! Een goede, sfeervolle houtkachel is niet per definitie belastend voor het milieu. Afhankelijk van wat je kiest, is een houtkachel zelfs een duurzaam keuze. Er zijn HR-houtkachels met hoog rendement en de technieken op het gebied van rook afvoeren en filteren zijn enorm verbeterd. 

Bio-ethanol haarden

Wel de sfeermaker, niet de verbouwing die nodig is voor een houtkachel met schoorsteen. Dankzij de milieuvriendelijke brandstof bio ethanol zie je wel vuur, maar een afvoer van rook is niet nodig! Geen wonder dat deze innovatieve sfeermaker sterk aan terrein wint tussen de traditionele kachels en open haarden met houtvuur.

Huizen zonder gasaansluiting kom je steeds meer tegen. We bereiden ons allemaal voor op de toekomst waarbij een bio ethanol haard de ideale invulling is. Bio ethanol haarden zijn er in vele formaten, vormen en samenstellingen. Ben je op zoek naar een inbouw bio ethanol haard? Of kies je liever voor een vrijstaande variant? Wat jouw wens ook is, er is altijd een bio ethanol haard die in jouw woning past!

Elektrische haarden

De beleving van een mooie elektrische haard, ook wel ‘sfeerhaard’, zal je enorm verrassen. De levensechte vlammen van een elektrische haard doen bijna niet onder voor een houtvuur. Elektrische sfeerhaarden en elektrische openhaarden winnen daarom enorm aan populariteit.

Soorten elektrische haarden

Ze zijn er in veel verschillende uitvoeringen en smaken. Vrijstaand, als elektrische inbouwhaard, als los ‘meubel met vlammen’ onder een inbouwtelevisie, als wandhaard en als sfeervolle 3-zijdige haard.

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak