Houtkachels

Het plezier van stoken met haardhout en echte vlammen


Houtkachels

Er gaat toch niets boven een knapperend haardvuurtje in jouw woonkamer? De geur van het brandende hout geeft je het ultieme relaxte gevoel. Als je eenmaal een houtkachel of houthaard gewend bent, wil je niet meer anders. Oké, je moet wel sjouwen met hout. Maar ach, dat houdt je ook weer bezig, toch?

Onze kachels en haarden

De sfeer van jouw haardvuurtje

Heb je wel eens goed gekeken naar het vlammenspel van een houtkachel? Dat is namelijk echt indrukwekkend én ook rustgevend. De warmte die een houtkachel uitstraalt is ook nergens door te evenaren. Vuur van echt hout geeft de meeste warmte. Zo verwarm je binnen een mum van tijd je volledige leefruimte tot een aangename temperatuur. 

 

Gratis brochure aanvragen

Voordelen van houtkachels

Wist je dat mensen met een houtkachel over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen zonder houtkachel? Dat bleek uit een recent Duits onderzoek. Waar dat geluk vandaan komt?

  • De échte beleving. Toch niets overtreft de beleving van een knapperend haardvuurtje en de geur van het brandende hout.
  • Aangename warmte. De warmte die een houthaard uitstraalt is niet na te bootsen met een gaskachel of elektrische kachel. Het échte brandende hout evenaart alles.
  • Lage stookkosten. Hout is een stuk goedkoper dan de gasprijzen van tegenwoordig. Dit maakt een houtkachel een stuk goedkoper in het gebruik.
  • Onafhankelijkheid. Als je hout in huis hebt, zit jij als koning op een troon. Je bent niet afhankelijk van leveranciers van gas of stroom. Jij zit er altijd warmpjes bij.

Waar je rekening mee moet houden bij een houtkachel

Je kunt niet alles hebben hè. Zo zijn er dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een houtkachel.

  • Onderhoud. Het is belangrijk om je houthaard goed schoon te houden. En vergeet ook niet de schoorsteen; deze moet je jaarlijks even laten vegen.
  • Sjouwen. Altijd dat gesjouw met haardblokken. Dat hoort er nou eenmaal bij.
  • Het houdt je bezig. Ja, er moet meerdere keren per avond een nieuw blokje hout op. Maar dat is ook juist weer leuk om te doen, toch?
Enkele voorbeelden

Sfeer, beleving, direct warmte in huis

Maar kun je nog verantwoord stoken?

Ja, gelukkig wel! Een goede, sfeervolle houtkachel is steeds minder belastend voor het milieu. Er zijn HR-houtkachels met hoog rendement en de technieken op het gebied van rook afvoeren en filteren zijn enorm verbeterd. Dit zorgt voor een nóg schonere verbranding dan de eisen die volgens EcoDesign gesteld worden. Daarnaast is het handelen van de stoker cruciaal voor de duurzame houtverbranding. Doe de test via de onderstaande link en kijk wat jij kunt doen om zo verantwoord mogelijk te stoken!

Test

Kleine houtkachel

Heb je wat minder ruimte voor een houtkachel? Kies dan voor een kleine houtkachel. Een kleine houtkachel zorgt ervoor dat er maar weinig ruimte nodig hoeft te zijn om sfeer en warmte in huis te halen. Daarnaast is een kleine kachel goedkoper én heb je minder brandstof nodig.

Vrijstaande houtkachel

De vrijstaande houtkachels worden steeds populairder. Moderne houtkachels of -haarden hebben namelijk een super hoog rendement van 80 – 85%. Door de boven- of achteraansluiting neemt een vrijstaande houtkachel ook nog eens erg weinig ruimte in beslag.

Inbouw houtkachel

De inbouw houtkachel is dé nieuwe open haard alleen dan met glas ervoor. Wel de sfeer van een open haard, maar ook een schoon leefklimaat. De inbouw houtkachel geeft sfeer aan jouw interieur en dient als echte eyecatcher van jouw woning.

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak