Waarom het nu het moment is om gordijnen te kopen

1 november 2022
2022-11-01 20:00:00

De avonden worden weer kouder en donkerder; de winter is in aantocht. Iedereen is massaal op zoek naar middelen om de energierekening te verlagen. Een houtkachel is een hele logische manier, maar gordijnen spelen ook een belangrijke rol. En wat dacht je van privacy? Je leest het allemaal in dit blog.

Energiebesparing

Wist je dat je met goede raambekleding, die je dicht doet zodra het donker wordt, in een gemiddeld huis wel honderden euro’s per jaar kunt besparen? De gordijnen houden de kou tegen die van de ramen afkomt. Nu je verwarming minder hoeft te branden, bespaar je niet alleen geld, maar ook uitstoot van CO2. Win win.

Privacy

Donkere avonden betekenen: eerder de lamp aan binnen. En dan kom je er ineens achter dat je snel ‘in de kijk’ zit wanneer je heerlijk onderuitgezakt in de bank hangt. Mensen kijken namelijk gemakkelijk naar binnen als er geen gordijnen voor je raam hangen en de lampen aan hebt.

Gezelligheid

Naast de praktische voordelen van gordijnen, brengt het ook gewoon een stuk gezelligheid met zich mee. Je maakt het binnen een stuk knusser door de gordijnen dicht te doen. En wat ook nog een extra voordeel is: het verbetert de akoestiek in jouw woning. 

Er valt heel wat te kiezen als het om gordijnen gaat: van lichtdoorlatend of transparant, semi-transparant tot verduisterend. Ben jij er al uit voor welke je gaat?

Budding
Sfeermakers!

Het beste adres op weg naar een mooie
en comfortabele woning.

Maak snel een afspraak